Selecteer een pagina

Bevallingsverwerking

Een bevalling, of de periode rondom zwangerschap en bevalling, is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Een gebeurtenis waar veel emoties bij komen kijken, zowel positieve als negatieve. Dat is normaal. Maar, als je bevallingservaring wordt overschaduwd door negatieve gevoelens en gedachten dan drukt dat een stempel op hoe jij je na je bevalling voelt. Jouw gedachten en gevoelens over die bevalling werken door in jezelf, in de relatie met je kindje en in de relatie met de mensen die je liefhebt om je heen. De bevalling zelf kan je niet veranderen maar wel hoe je je erover voelt, hoe je erop terugkijkt, welke gedachten en gevoelens je erover hebt.

Ik help jou bij het verwerken en het helen van je bevalling

Flitst de gedachte wel eens door je hoofd of jouw bevalling ‘alleen maar’ heftig of misschien wel traumatisch was? Wimpel je die gedachte snel weer weg?
Veel vrouwen die een traumatische bevalling hebben meegemaakt denken zelf dat het woord ‘trauma’ niet voor hen bedoeld is. Terwijl, als je kijkt naar de letterlijke betekenis van een trauma, dan zouden die vrouwen zich daar stuk voor stuk in herkennen.

Een trauma is een lichamelijke of psychische wond die ontstaan is door een gebeurtenis waar je zelf niet of nauwelijks controle over hebt gehad.

Die gebeurtenis zelf en hoe het gegaan is kan ik niet veranderen. De impact ervan wel. Ook jij kunt met een ander gevoel aan de bevalling terugdenken, je bevalling helen, dat geeft rust. De weg is vrij om te kunnen genieten, een hechte band met je kindje op te bouwen en niet meer met een rotgevoel aan je bevalling terug te denken.

Wil je weten of ik je kan helpen?

Na mijn bevalling kon ik steeds moeilijker mijn draai vinden in mijn nieuwe rol. Ik werd erg onzeker, bang, onrustig. De verantwoordelijkheid voor een nieuw mensenleven viel me zwaarder dan ik ooit had kunnen denken. Ik raakte steeds verder van mezelf verwijderd, tranen bleven maar vloeien, liep continue achter de feiten aan en voelde me totaal verloren. Het werd me allemaal teveel, ik was uit balans en de flow was ver te zoeken. Mijn bevalling bleef maar aan mij knagen.

Toen kwam Dominique op mijn pad. Na een ontzettend fijn telefoongesprek wist ik meteen, dit is wat ik nodig heb. Een paar dagen later zat ik bij haar mijn verhaal te vertellen, ervaringen en gevoelens te delen. Op één van de meest kwetsbare momenten van mijn leven. Met iemand die ik op dat moment niet ken. Maar het voelde ontzettend veilig. Er werd geluisterd door Dominique, echt geluisterd.

Anouk

Hoe werkt het? Als je geïnteresseerd bent in een verwerkingstraject of als je er meer over wil weten kun je een gratis kennismakingsgesprek met mij inplannen. Je kunt me ook direct een mailtje sturen om een afspraak te maken; info@dominiquehegtermans.nl.

Voor een verwerkingstraject maken we in totaal drie afspraken; twee afspraken, live of online (effect/intensiteit is hetzelfde) en een telefonische check up na een paar weken. Tijdens het eerste gesprek nemen we alle tijd voor jouw verhaal. Samen kijken we uitgebreid naar de film van jouw bevalling, we kijken naar ieder beeld dat in jouw brein is opgeslagen. Deze eerste stap werkt -en dat weet ik uit ervaring- meteen helend. Het tweede gesprek doen we een mooie reset op jouw bevalling, er is geen haast en ook weer alle tijd voor jou. Het derde gesprek is telefonisch en doe ik om te checken of de reset geborgd is, of er nog ‘losse eindjes’ zijn die aandacht behoeven. Kosten zijn €375,- ex btw.